Carnavalsstichting de Knoerissen

De website van de mooiste stichting van Brabant

uden kiest verdienstelijk udenaar 2017

Uden kiest Verdienstelijk Udenaar 2017

Uden kiest Verdienstelijk Udenaar 2017

26-11-2016
Uden – In de afgelopen 50 jaar zijn er al vele Udenaren door Carnavalsstichting de Knoerissen in het zonnetje gezet door hen te eren als Verdienstelijk Udenaar. Bekende en onbekende Udenaren zoals Jo Geurts, Rina van der Velden, Koosje van de Pol en Antoon Verbakel zijn daar voorbeelden van. Vorig jaar viel de eer te beurt aan Jeanny Rutten. Wie mag volgens u Verdienstelijk Udenaar 2017 worden?

Uden kiest

Wie kent er niet iemand die belangeloos ouderen, zieken of ander hulpbehoevenden helpt? Een Udenaar die altijd de boodschappen doet voor de bedlegerige buurvrouw of buurman? Iemand die vrijwillig klaarstaat met raad en daad en daardoor de Udense samenleving verrijkt zonder er zelf beter van te worden? Maar ook Udenaren die in allerlei organisaties hun vrije tijd besteden en hun passie delen met anderen en niet in het minst een onderdeel vormen van de historie van Uden. Al deze Udenaren komen in aanmerking voor de eretitel Verdienstelijk Udenaar. En u kunt deze personen voordragen, zodat zij ook een keer de aandacht krijgen die ze verdienen. De Verdienstelijk Udenaar mag naast het gebruikelijke ereschild ook een prachtig beeld van de Udense kunstenaar Ton Jansen in ontvangst nemen. Dit beeld mag hij of zij een jaar lang in bezit houden, als blijk van waardering.

Voordragen

Draagt u iemand voor? Doe dat door een mail of brief te sturen naar vu@knoerissen.nl of naar postbus 111, 5400 AC in Uden. Licht in een paar zinnen toe waarom uw kandidaat volgens u Verdienstelijk Udenaar moet worden. De Commissie van Aanbeveling, bestaande uit Marga Jansen, René Jetten, Antoon van Donzel en Koen Hehenkamp beoordeelt alle inzendingen volgens de statuten van de Verdienstelijk Udenaar. Zij komen na zorgvuldige afwegingen met de Verdienstelijk Udenaar 2017. Voor meer informatie over de Verdienstelijk Udenaar raadpleegt u de website van de Knoerissen, www.knoerissen.nl