Carnavalsstichting de Knoerissen

De website van de mooiste vereniging van Brabant

groowt ujes talent

Maartje Krekelaars

Maartje Krekelaars is Groowt Ujes Talent 2019

‘Uden voelt nog steeds als thuiskomen’
“Bel me maar via WhatsApp, anders wordt het zo duur”, liet Maartje Krekelaar (23) ons voorafgaand aan het interview weten. Het heeft alles te maken met het turbulente leven dat het Groowt Ujes Talent van 2019 leidt. ‘Onze’ Maartje reist als professioneel hockeyster namelijk de hele wereld over.

Op het moment dat we Maartje bellen, is ze in Buenos Aires, de Argentijnse hoofdstad én de woonplaats van haar vriend, Joaquín Menini. “Joaquin speelt net als ik bij Den Bosch”, vertelt Maartje. “En we zijn allebei ook international. Joaquin heeft net het WK gespeeld in India. Gestrand in de kwartfinale, nadat ze alle poulewedstrijden hadden gewonnen… Dat is topsport: één mindere wedstrijd en je staat met lege handen.”

Fantastisch leven
Maartje kan het weten, want ze speelt al sinds 2007 bij Den Bosch en kwam al bijna 50 keer voor Oranje in actie. Het topsportbestaan is zwaar, maar toch leeft Maartje haar eigen droom. “Serieus! Toen ik nog bij Hockeyclub Uden speelde, droomde ik van het Nederlands Elftal, ik had als klein meisje heel wat posters boven mijn bed hangen. Al wist ik toen eigenlijk totaal niet wat het profbestaan inhield. Het kan namelijk ook heel zwaar zijn. Het vele trainen, ook als het regent of steenkoud is… Ook de mentale belasting kan groot zijn, winst en verlies zitten soms heel dicht bij elkaar. Toch hoor je mij niet klagen. Het teamproces is geweldig, helemaal als je aan het einde van de rit samen prijzen pakt. Dat gebeurt bij Den Bosch nogal eens, en ook met Oranje staan we aan de wereldtop. Ik leef een fantastisch leven.”

Uden is thuiskomen
Ondanks de drukte is Maartje nog regelmatig in Uden te vinden. “Uden blijft voelen als thuiskomen. Mijn ouders wonen er, mijn opa en veel vriendinnen. Zaterdag is meestal mijn vrije dag. Ik vind het heerlijk om dan met mijn vriendinnetjes te lunchen, bij mijn familie langs te gaan en er een relaxte dag van te maken.”

Geen tijd om te feesten
De titel Groowt Ujes Talent krijgt Maartje na een periode waarin ze topscorer werd in de World Hockey League (2017), met Den Bosch grossierde in prijzen en met Oranje de Champions Trophy veroverde. “Hartstikke leuk, een hele eer!”, zegt ze over de waardering van de Knoerissen. Al voegt ze eraan toe dat carnaval allang niet meer met rood omcirkeld op haar agenda staat. “Vroeger wel, maar het past nu echt niet meer in mijn programma. Ik ben wel bij de zitting om de titel te ontvangen, maar verder heb ik helaas geen tijd om te feesten. Sterker nog, van januari tot en met maart vliegen we met het Nederlands team de hele wereld over voor de Pro League. Maar jullie drinken er wel eentje op mijn gezondheid, toch?”

Hoe word je Groowt Ujes Talent?
Jonge Udenaren die ergens in uitblinken, de aandacht trekken met iets unieks en zich onderscheiden, maken kans om Groowt Ujes Talent te worden. Zij kunnen zichzelf (laten) nomineren (talent@knoerissen.nl). Uit de inzenders kiezen we ieder jaar het nieuwe Groowt Ujes Talent!

Tekst: Ted Gijsel
Tekstbureau SchrijfWijzer
Groowt Ujese Talenten

2015 – Giel de Winter
2016 – Loudgarden
2017 – Tom de Visser
2018 – Pablo Slenders