Carnavalsstichting de Knoerissen

De website van de mooiste stichting van Brabant

aan tafel met rob ketelaars drukkerij ketelaars

Kennis maken met Rob Ketelaars

Aan tafel met Rob Ketelaars (Drukkerij Ketelaars)

07-02-2018
Rob Ketelaars is samen met zijn broer mede-eigenaar van Drukkerij Ketelaars. Drukkerij Ketelaars is al jaren sponsor van de Knoerissen. Wie is het gezicht achter de drukkerij? En wat is zijn connectie met Carnaval? We gingen aan tafel met Rob Ketelaars.

Met wie zit ik aan tafel?
Je zit aan tafel met Rob Ketelaars. Ik ben geboren en getogen in Uden. Vanuit de Burgemeester Buskensstraat ben ik verhuisd naar het Oude Kerkpad en sinds 2000 woonachtig naast de drukkerij aan de Westwijk. Ik ben 48 jaar jong, ben getrouwd met Trudel en we hebben 3 kinderen, Evy van 17, Guus van 14 en Sil van 12. Mijn hobby’s zijn golfen, tennissen en voetbal. Afgelopen jaar was ik 40 jaar lid van Udi’19.

Wat is je band met Uden?
In Uden is het altijd gezellig. Er hangt een gemoedelijke sfeer en de mensen zijn vriendelijk. Ik voel me op mijn gemak en alles voelt vertrouwd. Daarnaast woont bijna mijn hele familie en mijn vriendenkring in Uden.


Wat is jouw passie in het leven?
Ik ga heel graag kijken bij het voetbal en het sporten van mijn kinderen. Daarnaast is Carnaval één van mijn grootste passies. Ik ben één keer tijdens de Carnaval wezen skiën en na 2 dagen kwam ik erachter dat ik nooit meer tijdens de Carnaval op vakantie zou gaan.


Noem eens één ding wat mensen nog niet weten over jou
Voordat ik prins werd, was ik heel verlegen. Ik durfde nooit in het openbaar te praten. René Jetten en Robert Staring hebben mij gevraagd om prins Carnaval te worden. Zij gaven aan dat ik dit wel geheim moest worden waarna ik aangaf dat dat niet zo moeilijk zou zijn. Echter wist ik niet of ik durfde te spreken tijdens de pronkzitting. Ik heb 2 maanden nagedacht hoe ik mijn speech moest doen, maar ik heb het uiteindelijk toch gedaan. Dit was een persoonlijke overwinning voor mij.


Wat doet Drukkerij Ketelaars?
Wij hebben een drukkerij die inmiddels 26,5 jaar bestaat, maar we zijn ons aan het omvormen naar een all round grafisch bedrijf. Ik ben begonnen in de schuur met enkele drukpersen. We willen onze klanten ontzorgen en hen één aanspreekpunt geven. ‘Nee’ is bij ons meestal geen antwoord. We werken zowel digitaal als op papier. Daarnaast zijn we ook uitgever van het magazine ‘Booming’


Wat is jouw rol binnen het bedrijf?
Ons bedrijf bestaat uit 2 vennoten, mijn broer en ik. Mijn broer heeft voornamelijk uitvoerende en technische taken. Ik heb voornamelijk klantcontact en regel de administratieve zaken. Ik vind het leuk om contact met mensen te hebben en hen te helpen met hun wensen en behoeften.


Hoe ziet je werkdag eruit?
’s Morgen begin ik meestal met het verwerken van de e-mails en kijk ik hoe ver iedereen is met de productie. Tussen 10.00 uur en 14.30 uur heb ik meestal afspraken. Hierna ga ik vaak bestellen en de spullen klaarzetten. Tussendoor pak ik veel ad hoc taken op. Een dag is bij mij nooit hetzelfde. Mijn afspraken staan vast, maar eromheen doe ik wat op dat moment prioriteit heeft.


Waar staat Drukkerij Ketelaars over 11 jaar?
Ik hoop dat we nog steeds, net als nu, met mensen om tafel kunnen zitten en ik mijn klanten kan helpen met hun wensen en behoeften. Persoonlijk contact is voor mij heel belangrijk. Mensen doen zaken met mensen. Samen met mijn klanten wil ik graag mooie producten kunnen maken tegen een zo scherp mogelijke prijs. Bovendien hoop ik dat het team wat we nu hebben, er dan nog steeds zal zijn.


Op wat voor manier is Drukkerij Ketelaars verbonden met het Udense Carnaval?
Wij leveren al het druk- en printwerk voor het Carnavalsstichting de Knoerissen. Dit doen we al om en nabij 15 jaar waarbij ik vroeger ben begonnen als sponsor in natura. Uiteindelijk zijn we uitgegroeid naar cosponsor. Toen ik prins Carnaval werd, vroeg René Poulussen of ik een rondje wilde maken naar de bestaande sponsoren. We zaten destijds in een economisch, moeilijke tijd. We gingen samen opblaasbare roeiboten rondbrengen waarbij we aangaven dat we alle sponsoren wilden bedanken dat zij de figuurlijke boot varend hielden, ondanks de moeilijke tijd waarin we verkeerden. Dat vond ik geweldig.

Wat is de reden dat je sponsor bent geworden?
Destijds was dit dienst- wederdienst. Maar nadat ik prins ben geworden, zag ik wat er allemaal gebeurde binnen Carnavalsstichting de Knoerissen en dat er simpelweg geen Carnaval bestaat zonder sponsoren. Uiteindelijk mochten we ook steeds meer doen voor de Knoerissen wat er ook in resulteerde dat ik mijn bijdrage wilde vergroten. Carnaval vind ik echt cultuur en ik vind dat dit voor iedereen toegankelijk moet zijn, hier wil ik graag mijn steentje aan bijdragen.

Waar vind jij dat de Knoerissen nog in kunnen verbeteren?
Onderlinge communicatie. Hierbij heb ik het met name over de terugkoppeling van gesprekken en het nakomen van afspraken. Er zijn al veel goede slagen gemaakt, maar het kan altijd beter.
Daarnaast vind ik duidelijkheid erg belangrijk.


Extra vraag: wat was jouw mooiste Carnavalsmoment?
De onthulling van mij als prins Porcellus XLIV. Ik was en ben er nog steeds ontzettend trots op, dat is niet te omschrijven. De ontlading was echt geweldig. Tevens is mijn vriendengroep in deze periode overal mee naartoe gegaan, van recepties tot andere evenementen. Dat was echt heel mooi.