Carnavalsstichting de Knoerissen

De website van de mooiste stichting van Brabant

Baggemert

Bagge Mert

Baggemèrt

Waar kun je met de carnaval je buurman, je schoonvader, je kleuterjuf van vroeger en je beste vrienden tegenkomen? Juist, op de Baggemèrt!

Iedereen is er op carnavalsmaandag. Je ziet er jong en oud, boeren en buitenlui. In boerenkledij en zondagse kielen worden oude tijden herleefd en wordt er ouwerwets gehandeld en gebuurt op de Mèrt. Want sfeer maken dat doen we samen, in je mooiste boerenkleding of in je kiel.

Uniek carnavalsevenement in Uje
Een boerenmarkt tijdens de carnaval is een uniek evenement in de regio. Udenaren kunnen er op ludieke wijze thema’s aan snijden. Daarnaast biedt het een podium voor blaaskapellen en orkesten uit de regio. De Baggemèrt laat bezoekers een blik werpen in het verleden, in oude boeren tradities waar we als Ujenaren trots op zijn. Het belangrijkste is dat er een plek is om elkaar te ontmoeten. Om bij te praten en om samen een pilsje te pakken. Of Ujes te leren. Na vele jaren Baggemèrt weten vele Ujenaren niet beter dan dat dit evenement een vast onderdeel is van het Ujese carnaval.

Genoeg te beleven
OBU, Mèrtmisters, Ujese les, mooist verklede bezoekers, muziekskes, handel, oude ambachten, boerenmoes en kinderspelen… tradities waar bezoekers ieder jaar op rekenen. 

Natuurlijk is er ook altijd iets nieuws te beleven. Benieuwd wat dat is? Er is maar één manier om daar achter te komen….

Bekijk het actuele programma, data en tijden in de splinternieuwe Carnaval in Uje app. Ga naar www.carnavalinuje.nl en download hem vandaag nog!