Carnavalsstichting de Knoerissen

De website van de mooiste stichting van Brabant

knoergoeie brabander 2018 is martin jan van mourik

Knoergoeie Brabander 2018 is Martin Jan van Mourik

Knoergoeie Brabander 2018 is Martin Jan van Mourik

15-12-2017
Martin Jan van Mourik is geboren in het café “De Keurvorst” in Ravenstein. 

Hij stamt uit een echt notarissen geslacht. Zijn vader was notaris, hijzelf was notaris en zijn zoon is ook notaris. Toch voelt Martin Jan zich meer een man van het volk. Hij is geïnteresseerd in mensen. Dat blijkt ook wel uit zijn talloze activiteiten op het sociaal maatschappelijk vlak.

Mister Erfrecht, voelt zich een echte Brabander, hij houdt van uitdrukking als “ge moet oewe eige naod naoien” wat wil zeggen dat je wel luistert naar wat anderen zeggen maar dat je wel je eigen koers moet blijven volgen.

Naast Hoogleraar rechtsgeleerdheid en notaris, heeft van Mourik tal van maatschappelijke activiteiten. Zo is hij ooit verkozen door de Narren Universiteit uit Maastricht tot Doctor humoris causa. Was hij 14 jaar voorzitter van de stichting carnaval Ravenstein. Is hij begaan met de historie rond het land van Ravenstein en is hij beschermheer van het Sint Barbera Gilde.  

Een bijzonder mens en echte Brabander. Carnavalsstichting de Knoerissen is er trots op om Martin Jan van Mourik op zaterdag 27 januari tijdens de 4de pronkzitting te mogen huldigen als Knoergoeie Brabander 2018.