Carnavalsstichting de Knoerissen

De website van de mooiste stichting van Brabant

Verdienstelijk Udenaar 2020 is Jo Verkuijlen.

Verdienstelijk Udenaar Jo Verkuijlen

Verdienstelijk Udenaar 2020: Jo Verkuijlen.

Verdienstelijk Udenaar 2020 bekend!

Jo Verkuijlen wordt tijdens de 60+ zitting door CS de Knoerissen geëerd en in het zonnetje gezet voor al haar vrijwillige inzet in de Udense samenleving.

Mevrouw Verkuijlen zette zich jaren in als vrijwilliger op allerlei gebieden. Zo was zij actief voor verschillende collectefondsen.
Jo is al sinds jaar en dag op de achtergrond actief bij activiteiten van de Zonnebloem.

Zij verzorgt al zo’n 11 jaar de koffie bij de Heemkundekring, waar ze ook de huishoudelijke taken voor haar rekening neemt. In de Petruskerk poetst zij al 28 jaar, met nog 8 anderen, het koperwerk. Ook achter de schermen van de Trap-In zorgt zij al 6 jaar voor een kopje koffie.

Wilt u Jo Verkuijlen feliciteren en aanwezig zijn tijdens deze 60+ zitting?
Dat kan; er zijn nog kaarten verkrijgbaar bij Shell Schimmel en Eigen Herd. Kaarten zijn € 10,- per persoon.

Verdienstelijk Udenaar Jo Verkuijlen
Wie komt in aanmerking voor deze eretitel? 

Deze onderscheiding wordt al sinds 1965 door CS de Knoerissen uitgereikt tijdens de 60+ zitting. Een onderscheiding die de reguliere carnavalsmedaille ontstijgt. Zij wordt al 54 jaar achtereen, zonder onderbreking, uitgereikt aan een bijzondere en vaak ‘onbekende’ Udenaar. Regelmatig wordt de vraag gesteld welke betekenis de Verdienstelijk Udenaar heeft en wie daarvoor wordt uitgekozen.

Wie komen daarvoor in aanmerking? Het profiel van een Verdienstelijk Udenaar is niet lastig te omschrijven. Het is een onderscheiding die elk jaar wordt toegekend aan iemand (of een organisatie) die zich voor lange tijd meer dan normaal heeft ingezet voor de Udense gemeenschap. Enkele criteria zijn: belangeloze inzet, sociaal en maatschappelijk bewogen, met empathie en inlevingsvermogen (geen bestuurlijke werkzaamheden en/of functies) EN:….. gekozen door Udenaren zelf.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *