Carnavalsstichting de Knoerissen

De website van de mooiste stichting van Brabant

Prins Porcus d’n 55e Simon van Oers

Porcus LV Simon van Oers

Simon van Oers onthuld als Porcus d’n 55e!

Simon van Oers is de nieuwe jeugdprins van de Knoerissen. Na eerst in de zaal te hebben genoten van Knoeris got talent, het nieuwe carnavalsevenement voor de jeugd, verdween Simon achter de schermen. Hij kleedde zich om en kwam vervolgens samen met enkele raad van elf jongens op het podium. Op ludieke wijze mocht hij aan iedereen bekend maken dat hij de enige echte prins Porcus d’n 55e is! Een extra eer want het 55 is een carnavalesk getal. Wat was dat een verrassing voor alle bekenden in de zaal!

Wie is Simon van Oers?

Prins Porcus d’n 55e is 10 jaar oud en zit op kindcentrum Aventurijn. Hij woont samen met zijn vader Ron(nie), moeder Linda en 3 broers, Pepijn, Jerome en Abel in Uden. “Mijn ouders hebben elkaar leren kennen via de Knoerissen, mijn vader zat bij de Hofkapel, mijn moeder bij de dansgarde. Dus ja, carnaval zit wel in mijn genen”, lacht Simon. Opa van der Hoeven is namelijk prins geweest van de Peelkonijnen van Vliegbasis Volkel en opa van Oers is vroeger adjudant geweest bij de carnavalsvereniging van Alem!

Simon is een heel sportieve jongen. “Ik ga graag naar school hoor, maar het liefst voetbal ik met mijn vrienden,” vertelt Simon. Dat doet hij dan ook fanatiek bij FC De Rakt, bij de JO-11-1. Het is een echt vriendenteam. Verder is skiën een grote hobby, maar dan wel in december en niet met carnaval natuurlijk!

Carnaval

Simon heeft genoten van zijn onthulling. Het was spannend om voor het eerst op het grote podium van Markant te staan en dan ook nog het publiek toe te spreken! Wel was het superleuk want er waren heel veel bekenden, zelfs de meester! Hij heeft er ontzettend veel zin in om weer carnaval te kunnen vieren. “Hopelijk kunnen alle evenementen doorgaan en mag ik samen met mijn adjudant Siem en de jeugdgroep overal een flink feestje bouwen, want dat is toch het mooiste wat er is”. “Wij geven wel kleur aan carnaval!”

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *