Carnavalsstichting de Knoerissen

De website van de mooiste stichting van Brabant

Knoerissen 55 jaar! – Viering van verleden naar de toekomst

Op zondagochtend 7 november as. ronden de Knoerissen het feestweekend rondom het 55 jarig jubileum af in de theaterzaal van theater Markant.

Al meer dan een halve eeuw Carnaval in Uje ! Carnavalsstichting de Knoerissen heeft door haar vele activiteiten een grote bijdrage geleverd aan  het volksfeest en vele herinneringen zullen die ochtend dan ook voorbij komen.

Maar natuurlijk kijken we ook vooruit, want we hopen uiteindelijk ook het 66e, 77e ,88e en wellicht ook het 99e jubileumjaar te mogen vieren.

Knoergoeie Brabander Rob vd Laar zal ons vanuit zijn functie als directeur van het Oeteldonks Gemintemuzejum  met een historische en wetenschappelijke visie toespreken over het verleden en toekomst van het Carnaval.

Een andere aansprekende gastspreker deze ochtend is niemand minder dan taalkunstenaar, cabaretier, en schrijver Wim Daniëls. Samen met Huub Stapel maakte hij het afgelopen jaar de succesvolle tv-serie het Dorp. Hij schreef tientallen boeken en weet heel veel te vertellen over ons mooie Brabant en dus wellicht ook over ons eigen Uje.

We zullen samen luisteren en ook  samen zingen om onze verbondenheid te vieren.

Er zal ook nog een historische verrassingsact plaatsvinden, een unieke gebeurtenis die je eigenlijk niet mag missen!!

De theaterzaal is geopend vanaf 10.45 uur, waarna de viering zal aanvang om 11.11 uur. 

Entree is gratis.

Na afloop is er nog de gelegenheid om de expositie te bekijken en natuurlijk gezellig nabuurten onder het genot van een hapje en een drankje in de foyer waar ook een DJ zal bijdragen aan de feestvreugde!

Zorg wel voor een geldig toegangsbewijs in de coronacheck app en kom genieten van deze voorstelling, want Knoerissen 55 jaar; Ge kunt er nie um hinne!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.