Carnavalsstichting de Knoerissen

De website van de mooiste stichting van Brabant

knoergoeie brabander 2016 karin bruers

Knoergoeie Brabander 2016: Karin Bruers

Knoergoeie Brabander 2016: Karin Bruers

08-12-2015
Na enkele jaren een man, dit jaar een Knoergoeie dame in ons midden, Karin Bruers! Bekend als onder andere Bets van ’t Benkske, de hilarische ‘Brabo-soap’ van TV8 waarin zij samen met Fons en Jos de week doornamen op een benkske ergens in en om Tilburg. Maar ook binnen het Knoerissenrijk is zij geen onbekende. Twee jaar geleden stond ze al eens in het programma van de Pronkzittingen, dit jaar zal zij als Knoergoeie Brabander het podium betreden.

Karin is een veelzijdige powervrouw. Van actrice, tot stand-up comedy (Comedytrain) en succesvolle zakenvrouw; haar CV bevat het allemaal. Geboren in Tilburg, startte ze na haar studie Personeelsmanagement haar carrière in het buitenland. 10 jaar zwierf ze de wereld rond, ontwikkelde zich meertalig en deed veel ervaring op voor internationaal publiek. Terug in Nederland begon ze haar eigen creatieve bureau dat zich bezighoudt met het organiseren van grootschalige evenementen, theaterproducties en tv-programma’s.

Pas op haar 42e ging ze cabaretvoorstellingen maken. Een laatbloeier dus, maar hierdoor in no-time gerijpt tot een zeer vaardige en karakteristieke cabaretière. Ze heeft inmiddels vele shows op haar naam staan waaronder ‘Marmer en chocolade’, ‘Bruers for president’, ‘Waar was ik?’, ‘Geniet er maar van, te laat voor geen kinderen’ en ‘De warme wintershow’.

Karin schreef voor landelijke televisieprogramma's als ‘Ook dat nog’ en verscheen in ‘Koppensnellers’. Daarnaast presenteerde zij de Cabaretestafette en het Leids Cabaret Festival. Verder heeft ze een grote maatschappelijke betrokkenheid. Zo zet ze zich met enige regelmaat in voor ideële doelen die haar sympathie hebben. Hieronder valt ook haar project ‘de 1000-benkskes’ waarbij ze de sociale verkilling in wijken tegengaat.  In het voorjaar van 2013 debuteerde ze als schrijfster met haar eerste boek ‘Brigadier Oversteekmoeder’. Binnenkort komt haar tweede boek uit ‘Hongerzomer’, een tragikomische roman over een hoogbejaarde moeder.

De Knoerissen zijn zeer vereerd dat Karin, naast haar drukke bestaan, aankomend carnavalsseizoen onze Knoergoeie Brabander wil zijn. Bij de Pronkzitting van zaterdag 23 januari 2016 wordt zij geïnstalleerd als Knoergoeie Brabander. De voorverkoop van de kaarten is op 11 december 2015 in Markant.