Carnavalsstichting de Knoerissen

De website van de mooiste stichting van Brabant

jeanny rutten is verdienstelijk udenaar 2016

Jeanny Rutten is Verdienstelijk Udenaar 2016

Jeanny Rutten is Verdienstelijk Udenaar 2016

11-01-2016
CS de Knoerissen 1965 is er trots op de verdienstelijk Udenaar 2016 bekend te kunnen maken: Jeanny Rutten. Tijdens de 60+ zitting op zondag 17 januari wordt Jeanny gehuldigd.

 

Een “ bezig bij” met een groot sociaal hart

Jeanny is al vanaf eind jaren 70 betrokken bij Volleybal vereniging Saturnus. Ooit begonnen met onder andere het secretariaat. In de periode 2008 tot 2012 was zij voorzitter van Saturnus en ook nu zet zij zich voor de volleybalclub in. Ook op zorggebied is Jeanny actief. Begonnen bij Sint Jan in de personeelsvereniging, tegenwoordig als voorzitter van het platform Mensen met een Handicap, als Mantelzorger en als collectant voor het KWF kankerfonds. Jeanny is tevens betrokken bij de G-1000 groep, het fietsforum FFU en als secretaris van buurtvereniging Moleneind. En dan nog is dit overzicht niet helemaal volledig. Wij zijn er trots op dat Jeanny Rutten onze verdienstelijk Udenaar 2016 is.

 

“Dè kunde gij ók”

Jeanny vindt het een grote eer en geeft ook aan dat er echt wel mensen zijn die nog veel meer doen. Daarom stelt zij het op prijs om gezien te worden als voorbeeld voor deze groep mensen die maken dat Uden een geweldig plek is, waar tal van initatieven lopen die sociale verbinding in Uden levend houden en sterker maken. Wij gaan er zondag 17 januari met z’n allen een groot feest van maken.

 

Eretitel

Naast de eretitel Verdienstelijk Udenaar 2016 ontvangt Jeanne ook het ereschild en een prachtig beeld van de Udense Kunstenaar Ton Jansen. Als blijk van waardering mag zij dit beeld een jaar lang in bezit houden tot de volgende Verdienstelijk Udenaar gekozen wordt. Jeanne krijgt dan een replica van dit origineel. De Commissie van Aanbeveling, bestaande uit René Jetten, Marga Jansen, Antoon van Donzel en Koen Hehenkamp hebben na zorgvuldige afwegingen, uit alle inzendingen, de Verdienstelijk Udenaar 2016 bekend gemaakt.