Carnavalsstichting de Knoerissen

De website van de mooiste stichting van Brabant

harmonie de eendracht en de knoerissen slaan handen ineen

Harmonie de Eendracht en de Knoerissen slaan handen ineen!

Harmonie de Eendracht en de Knoerissen slaan handen ineen!

26-09-2016
UDEN – Music Night of the Knoeris een echt Udens feestje

Gerard van Osch, voorzitter Harmonie de Eendracht, en Kees van Middendorp, voorzitter van Carnavalsstichting de Knoerissen, zijn contente mensen. De twee echte Udense verenigingen hebben elkaar gevonden en daar gaat Uden veel plezier aan beleven. Gerard: “We gaan voortborduren op onze succesvolle editie van Music Night 2015 en gaan op 18 februari 2017 muzikaal een groot feest bouwen.” Kees: “Na het Grand Gala en Night of the Knoeris, krijgt Uden nu Music Night of the Knoeris. Muziek staat zoals altijd voorop, maar wel in de ongedwongen sfeer die mensen kennen van Music Night.” De beide verenigingen organiseren samen het muziekfeest in de evenementzaal van Markant. Zoals verwacht mag worden, zal de muziek feestelijk en carnavalesk zijn. “Een glaasje in de hand, luisteren naar onverwacht mooie uitvoeringen van bekende en minder bekende feestnummers. En naarmate de avond vordert zullen de meeste aanwezigen zeker een polonaise hebben gelopen of arm in arm hebben gestaan”: aldus  een enthousiaste Gerard van Osch.

Muziek is verbindende factor

Zowel de Knoerissen als Harmonie de Eendracht zijn echte Udense verenigingen met vele vrijwilligers en enthousiaste muzikanten. Gerard: “Na Music Night 2015 werden de eerste contacten gelegd tussen de Knoerissen en ons. Zij zagen hoe gezellig en ongedwongen bij ons de sfeer was. Daarnaast wilden wij heel graag een vervolg geven aan Night of the Knoeris, want dat is muzikaal natuurlijk een flinke uitdaging. Eentje die wij overigens graag aangaan.” Kees Van Middendorp vult aan: “We hebben in de vorige edities natuurlijk prachtige concerten gehad met het orkest van de Koninklijke Luchtmacht, maar hoe mooi is het als je datzelfde niveau ook kunt halen met Udense mensen. We kunnen wel zeggen dat de muziek ons samen heeft gebracht. Wij hebben er zin in!”

Programma verrassend

Gevraagd naar het programma van die 18e februari houden beide heren nog hun mond. Kees: ”ik mag zeggen dat muzikaal de avond zo goed als staat. Bezoekers krijgen een bijna 2,5 uur durend feestconcert voorgeschoteld. Statafels met wat krukken, een mooi aangeklede zaal, hapjes en drankjes en je hebt alle ingrediënten voor een topavond.” Het harmonie orkest van de Eendracht bestaat uit ruim 50 man, maar dat is zelfs voor Music Night of the Knoeris nog niet genoeg. Van Osch: “We willen de gasten muzikaal verrassen. Dus tijdens deze avond zal ons orkest aangevuld worden met diverse gastmuzikanten. Er komen zeker wat mooie combinaties op het podium.”

Music Night of the Knoeris is op zaterdag 18 februari 2017. Bezoekers worden uitgedaagd om in feestelijke kleding te komen. De kaartverkoop is vanaf 3 oktober via Markant Uden, Jumbo Muziekwijk, Jumbo Drossaard, Jumbo Volkel en Shell tankstation Bitswijk.