Pronkzittingen 3 keer uitverkocht

Pronkzittingen 3 keer uitverkocht

19-01-2015 Uden, 19-01-2015

De beslissing van de Knoerissen om de pronkzittingen over twee weekenden te houden, is een goede zet gebleken. De carnavalsvereniging weet te melden dat van de 4 avonden er al 3 zijn uitverkocht en dat voor de 4e avond er nog ongeveer 100 kaarten beschikbaar zijn.

Meer bezoekers

Dennis van de Donk, regisseur van de zittingen, is blij met de grote aanloop. “Door 2 weekenden te plannen, komen er meer kaartjes beschikbaar voor Uden. Het was natuurlijk een gok, want in de vorige jaren kregen we de zondag nooit uitverkocht. Nu hebben we een week voor de zittingen al meer kaartjes verkocht voor 4 avonden dan in de afgelopen 5 jaar voor een heel weekend. Dat is iets waar we met de hele commissie erg trots op zijn.” Dat de behoefte er was bleek al tijdens de kaartverkoopavond. Er raakten direct twee avonden uitverkocht.

BraboNeger

Voor vrijdag 30 januari zijn dus nog kaarten te koop. De Knoerissen hebben voor die avond speciaal de Tilburgse cabaratier BraboNeger ingehuurd. Dennis: “We hebben elke avond iets bijzonders, maar vrijdag de 30e is toch wel speciaal. Voor mensen die van wat scherpere humor houden, is BraboNeger toch wel een must-see. Hij heeft een specifieke kijk op de maatschappij, is kritisch en vertelt het een en ander met behoorlijk wat zelfspot.” BraboNeger zal tijdens zijn optreden in Uden ook de lokale actualiteit bespreken.

Zaal klaar voor de zitting

De zaal van Markant Uden wordt razendsnel omgebouwd tot Knoerissenstal. Edwin Paalman, voorzitter van de Technische Groep, is met zijn team al ruim een week druk bezig. Edwin: ”We zijn vorige week begonnen met extra verlichting op te hangen voor ons lange looppad. Daarnaast is het podium verhoogd en kleden we de zaal extra aan. We willen nog meer een bepaalde sfeer neerzetten. Het niveau van onze zitting is hoog en die willen we hoog houden. We blijven de mensen graag verrassen.” De evenementzaal van Markant is woensdag al weer klaar voor de eerste generale repetitie en zal de komende twee weekenden plaats bieden aan vier pronkzittingen en twee 60+ zittingen.

Kaarten voor vrijdag 30 januari zijn voor € 19,- te koop bij het Shell Tankstation in de Bitswijk in Uden.