Knoerissen en HR5 ondersteunen Groowt Ujes Talent

Knoerissen en HR5 ondersteunen Groowt Ujes Talent

17-12-2014 In samenwerking met HR5, gaan de Knoerissen tijdens de pronkzitting op zaterdagavond 24 januari 2015 jonge Udenaren in het zonnetje zetten. Het nieuwe eerbetoon past in het rijtje Knoergoeie Brabander en Verdienstelijke Udenaar.

Art Alders, directeur van HR5, is trots op het feit dat zijn organisatie een bijzondere bijdrage gaat leveren aan dit nieuwe onderdeel. “Bij HR5 kun je als ondernemer al je personeelszaken uitbesteden, van salarisadministratie tot Arbo en verzuim. Maar het is vooral de visie van HR5 dat het signaleren en vervolgens ontwikkelen van talent binnen een onderneming of organisatie cruciaal is voor succes. Dat is precies waar Het Groowt Ujes Talent voor staat: jongeren die iets unieks doen of gedaan hebben. Zij zijn op de goede weg. Wij willen dit talent financieel maar ook met raad en daad steunen in het verder ontwikkelen van dat talent. Dat gaan we die avond dan ook doen!”

Uden kent veel talent
Roland de Laak, voorzitter van de Knoerissen, is van mening dat Uden veel talent kent. “Maar we kijken vaak alleen terug op verdiensten uit het verleden. Dat is goed, maar wij willen ook juist zaken stimuleren”. Naast de eer die iemand of een groep ontvangt, is aan de prijs ook een geldbedrag verbonden. Roland: ”Het bedrag wordt ter beschikking gesteld om het talent verder te ontwikkelen. Dat kan bij een goede zanger(es) een bijzondere workshop zijn van een goede leraar, maar ook bijvoorbeeld een training zijn van een speler van een nationaal elftal van een bepaalde sport. Dan wordt het talent beter en kan nog meer van zich laten horen.”

Aandacht belangrijk
De aandacht die het Talent krijgt, is niet onbelangrijk. Art Alders: “Uiteraard wordt tijdens de pronkzitting flink aandacht besteed aan het Udense Talent. 550 aanwezigen zullen zien waarom juist die persoon of dat team onderscheiden wordt als Groowt Ujes Talent. Naast het eerbetoon gaan we daarna actief op zoek naar mogelijkheden om het talent verder te ontwikkelen. Het blijft dus niet alleen bij een huldiging”.

De bekendmaking van het Groowt Ujes Talent 2015 wordt begin januari verwacht. De huldiging is op zaterdag 24 januari tijdens de pronkzitting van die avond.

De zittingen zijn op 23, 24, 30 en 31 januari in Markant Uden. De voorverkoop start op 9 januari.