Frank Lammers Knoergoeie Brabander 2015

Frank Lammers Knoergoeie Brabander 2015

16-12-2014 Pas 42 jaar, maar nu toch al een Knoergoeie Brabander. Een naam die in Nederland behoorlijk bekend is, maar in Brabant gevoelens van trots en chauvinisme oproept. En terecht, want Frank Lammers mag dan wel in Amsterdam wonen, hij is een geboren en getogen Brabander. Geboren op 4 april 1972 in Mierlo, was Frank Lammers voorbestemd om op te groeien tot een van Nederlands meest bekwame acteurs. Hij studeerde in 1995 af aan de Toneelschool in Amsterdam en al snel kreeg hij verschillende filmrollen aangeboden. Films als Wilde Mossels, De Dominee, Shouf Shouf Habibi, het Schnitzelparadijs, New Kids Turbo en Zwartboek spreken voor zich. Frank Lammers speelt bijrollen en hoofdrollen, waarbij de hoofdrol in Nachtrit meteen werd bekroond met een Gouden Kalf.

Daarnaast ontwikkelde onze nieuwe Knoergoeie Brabander zich verder als veelzijdig man. Hij is de sympathieke huisvader in de Jumbo commercials, speelde in diverse televisieseries als All-Stars en Koppensnellers, won de nationale nieuwsquiz in 2009, speelde in de musical ‘Route 66’ en won in 2010 een Musical Award voor het regisseren van de musical ‘Dromen…zijn bedrog’. Frank Lammers trouwde in 2006 met schrijfster Eva Posthuma de Boer. Op dit moment is hij onder andere druk bezig met de opnames voor de film ‘J. Kessels’. Een komische roadmovie, waarin twee mannen in een midlifecrisis een trip maken van Tilburg naar Hamburg, op zoek naar een gevluchte NAC-fan, ‘Boontje’.

Met zo’n druk bezet bestaan, zou je denken dat Frank Lammers Brabant zou vergeten. Niets is minder waar. Frank zet zich sterk in voor Brabant. Zo is hij sinds 2008 cultuurgezant van het festival ‘Brabantse Dag’ in Heeze. En had hij een programma op Omroep Brabant met als titel ‘de Kracht van Brabant’ waarin hij op komische manier op zoek gaat naar het onderscheidende vermogen van onze provincie. En elk jaar keert hij terug naar Mierlo om met kinderen een theatervoorstelling op te voeren.

Frank Lammers: eigenzinnig, getalenteerd, recht voor zijn raap, humoristisch maar ook ongelofelijk optimistisch. Peter Heerschop, een vriend van Frank sprak over hem: “Frank is de enige jongen die, als iedereen zeker weet dat het slecht weer wordt, stug blijft volhouden dat het toch mooi wordt - en dan wordt het ook mooi”.

‘Zo doede dè’!’ Wederom een Knoergoeie Brabander waar we trots op kunnen zijn.