Even voorstellen: Prins Porcus L

Even voorstellen: Prins Porcus L

14-11-2015 Tijdens het Jeugdknorfestival werd de nieuwe Porcus L gepresenteerd aan het Ujese volk. Luisterend naar de naam Senn Clement. Als Prins Porcus L zal hij er samen met de Udense jeugd een geweldige carnaval van gaan maken. En daar zijn de Knoerissen uiteraard apetrots op. Maar wie is deze jonge carnavalsvierder eigenlijk? Hij stelt zich graag aan jullie voor:

Hallo Ujè Knoerissen en Mienekes,

Ik zal mezelf even voorstellen... Ik ben Senn Clement en ik ben 12 jaar oud. Ik ben geboren in Veghel, ...oei! Maar ik woon al ruim 10 jaar in Uden aan de Land van Ravensteinstraat en voel me een echte Knoeris. Ik heb 2 oudere broers; Max en Bonno. Zij vinden het natuurlijk leuk dat ik de 50e Porcus ben! Wij als Clementjes houden enorm van Carnaval en slaan dit nooit over. Daarom was het een grote eer om gevraagd te worden als Jeugdprins 2016 van De Knoerissen. Ik zit op basisschool De Leeuwerik en mijn meester is meneer Dirk. Hij is een leuke meester! Mijn hobby’s zijn video’s maken op YouTube, en Minecraft spelen. Mijn grote voorbeeld is natuurlijk Enzo Knol!

Ik vind het echt super leuk dat ik de 50e Po rcus ben, de 50e nog wel! Als we het er in de klas over hebben, is het soms wel moeilijk om je mond er over te houden. Maar dat lukte mij wel. De reactie van de familie en van mijn vrienden, daar ben ik ook benieuwd naar! Het is bijna carnaval en het motto is: “Dè kunde gij ók”. Dat klopt, want wij kunnen ook wel carnaval vieren toch? Maak er een leuke carnaval van. “Dè kunde gij ók”!

Veel Plezier! Alaaf!


Fotograaf: Fons Strijbosch