Pronkzittingen 2016…Daar moet je gewoon bij zijn!

Pronkzittingen 2016…Daar moet je gewoon bij zijn!

01-12-2015 Twee weekenden, 4 avonden, 2200 bezoekers en maar liefst 120 vrijwilligers die er al maanden mee bezig zijn. Dat zijn in een notendop de Pronkzittingen van de Knoerissen. Op 15, 16, 22 en 23 januari kunt u aanwezig zijn bij deze gezellige, verrassende en bijzondere avonden in Markant Uden. Victor Smits, voorzitter van de pronkzitting commissie: ”Wat u daarvoor moet doen? Gewoon, een kaartje kopen! “

Lange tafels, zij aan zij.

De Udense pronkzittingen zijn al 50 jaar traditie in Uden. Gebaseerd op de Duitse zittingen met lange tafels waaraan de mensen gezellig zij aan zij zitten, is de Udense variant uitgegroeid tot een ware happening. Op Vrijdagavond 15 januari is de onthulling van Prins Porcellus de 51e. Zaterdag de 16e wordt het Groowt Ujes Talent geëerd. Vrijdag 22 januari laat Kristel de Laat de zaal lachen. En traditioneel wordt op zaterdag de 23e de Knoergoeie Brabander geïnstalleerd. Maar is dat alles? Natuurlijk niet, want het programma zit bomvol met mooie acts.

Tonpraters, dans en muziek

Op alle avonden kunnen de bezoekers genieten van de beste tonpraters. Andy Marcelissen, Hans Verbaarschot, Dirk Kouwenberg, Hans Eijkemans en Robert van Dijk. En terug van weggeweest: de Oberbürgemeister. Het typetje van Richard Bosveld zal ook dit jaar weer de Udense misstanden aan de kaak stellen. Dans is er dit jaar van zowel de Dansgarde op muziek van Tina Turner, als van Showacrobatiek Uden. Die laatste gaan spectaculair optreden op muziek van Michael Jackson. Dat moet gezien worden. Een belangrijk onderdeel van de Pronkzittingen is muziek. De hofkapel van de Knoerissen hebben hun act voor de 4 avonden al klaar, waarbij wellicht al de eerste polonaise van het seizoen wordt ingezet. De dames van de oud prinsen zijn er ook al weer klaar voor. Hun act heeft een bijzonder Europees tintje. En dan de Udense Big Band, onder leiding van William Kroot. Een stel topmuzikanten die alle avonden hun steentje bijdragen aan de sfeer in de evenementzaal. Zij zullen aan het einde van de avond Johnny Romein gaan begeleiden. Als u mogelijk het lied van “de vrolijke koster” nog niet kent, moet u het zeker eens gaan googlen. Dat zingt wel zo lekker mee!

Laat de carnaval maar komen…

Victor Smits is duidelijk: “De pronkzittingen zijn de opmaat naar carnaval. Gezellig met elkaar een avond lachen, kletsen en swingen. Ze vallen weliswaar vroeg dit jaar, maar dat betekent dat we met zijn allen ook weer lekker snel in de carnaval zitten. We hebben dit jaar een prachtig programma, daar wil je als Udenaar gewoon gezellig bij zijn”. De Pronkzittingen starten elke avond om 20.00 uur en vinden plaats in de evenementzaal van markant.

Kijk ook eens op de website www.knoerissen.nl voor meer informatie!