Motto 2016 bekend: Dè kunde gij ók!

Motto 2016 bekend: Dè kunde gij ók!

13-10-2015 Onlangs onthulde CS de Knoerissen in Markant Uden het nieuwe carnavalsmotto bedacht door Jacqueline van Driel-Theunissen: “Dè kunde gij ók”. Hiermee is tevens het startschot gegeven voor het nieuwe carnavalsseizoen 2015-2016.

Tijdens de opening van het nieuwe carnavalsseizoen kondigde Roland de Laak, aftredend voorzitter CS de Knoerissen, aan dat de tent op de markt het komende carnavalsseizoen niet zal ontbreken. De Dansgarde toonde hun nieuwe outfit wat op geheel eigen wijze ontworpen en gepresenteerd werd door Addy van de Crommenacker.

De Vereniging Vrienden van Ujes Carnaval huldigden een nieuw ere lid, de groep “Wellie”. Daarnaast werd de Oppepper uitgedeeld aan de Keijeskijters. Beide verenigingen van onvergetelijke waarde voor de optocht in Uden.

Ook nam CS de Knoerissen afscheid van voorzitter Roland de Laak en zijn vrouw Ilse. Zijn jarenlange inzet werd als dank vertolkt in de vorm van een film, aangevuld met mooie woorden en eindigde met een staande ovatie van het publiek. Hierna was het dan toch echt het moment om de voorzittershamer over te dragen aan de nieuwe voorzitter Kees van Middendorp.

Na de eerste woorden van de nieuwe voorzitter werd de Udense horeca het podium op geroepen om samen te proosten op het nieuwe carnavalsseizoen. Met ondersteuning van Vader Abraham werd het officiële gedeelte afgesloten.