Carnavalsstichting De Knoerissen Uden

Motto De Knoerissen 2014: Dè zie’k nou gêr!

Motto Carnaval 2013-2014: Dè zie’k nou gêr!

Als op 11-11 het carnaval in Uden officieel start, kunnen de Carnavalsvierder vooruit met het nieuwe motto dat werd onthuld tijdens het soiree van de Knoerissen. Met “Dè zie’k nou gêr!” geeft het motto inhoud aan carnaval 2014. Een gezellige avond in de kroeg, meelopen met de optocht of meezingen met Op Volle Knoeren. Dat zien we graag oftewel dè zie’k nou gêr. De bedenkster van het motto, Ingrid Verkuijlen, kreeg de twee gratis kaarten voor de pronkzitting overhandigd uit handen van voorzitter Roland de Laak.

Motto_2014.jpg

Het allereerste erelid
Het soiree werd dit jaar voor het eerste gehouden in Markant, podium voor theater en evenementen. In een vol theater waren de ruim 450 bezoekers getuige van een verrassend programma. Zo werd voor het eerst in de geschiedenis van de Knoerissen een erelidmaatschap uitgereikt. De heer Anton van Acquoy, een van de oprichters van de Knoerissen, werd geëerd voor zijn verdiensten voor de Knoerissen. Helaas was de heer van Acquoy door persoonlijke omstandigheden op het laatste moment verhinderd. Math Peeters, Prins Porcellus I, nam de honneurs waar en beloofde het aandenken, een beeld, aan Anton van Acquoy te zullen overhandigen. Het beeld, gemaakt door de Udense kunstenaar Ton Jansen, geeft inhoud aan de rol die de heer van Acquoy speelde bij de oprichting van de Knoerissen in 1965.

Oprichting Vereniging, Night of the Knoeris
Na dit mooie begin kwamen de nieuwigheden in sneltreinvaart voorbij. Zo werd aan het aanwezige publiek de nieuwe vriendenvereniging van de Knoerissen voorgesteld. Een vereniging die ervoor zorgt dat alle oud leden van de Knoerissen ook een officiële vertegenwoordiging hebben. Een muzikale noot met twaalf doedelzakken was de inleiding voor de onthulling van de terugkeer van het Grand Gala. Dat overigens in de nieuwe versie geen Grand Gala meer heet, maar Night of the Knoeris. Een avond waarbij de Kapel van de Koninklijke Luchtmacht de muzikale invulling gaat geven. Een soort Udense Night of the Proms. Gezien de reacties uit de zaal, lijkt dit nieuwe evenement nu al een succes te gaan worden. Een optreden van Coen Grooten, ter promotie van het 11-jarige jubileum van Uje Swingt, zorgde ervoor dat de zaal helemaal los ging.

Knoergoeie Brabander
Als grootste en laatste verrassing kwam de nieuwe Knoergoeie Brabander uit de hoge hoed. Niemand minder dan Guus Meeuwis heeft de nominatie van de Knoerissen aanvaard en zal dan ook op 8 februari 2014 gehuldigd worden in Uden.

Hoofdsponsor

Jumbo Supermarkten